Werkochtenden in 2018

BestuurGeen categorie

De werkochtenden voor 2018 zijn op de tweede zaterdag van de maand. Tijdstip is van 9 tot 12.00 uur; met om 10.30 uur koffie of thee.

De data zijn als volgt:

13 januari
10 februari
10 maart
14 april
12 mei
9 juni
14 juli
11 augustus
8 september
13 oktober
11 november ( plus ochtend )
8 december

Werkochtend 11 november

BestuurGeen categorie

Op zaterdag 11 november staat er van 9.00 tot 12.00 uur weer een werkochtend op de planning. De werkochtend is er om algemene klusjes en onderhoud te doen aan het tuincomplex. Ook zullen deze ochtend de tuinkeuringen plaatsvinden. En, op deze dag wordt een 2-zijdig evaluatie gesprek gevoerd met de aspirant-leden om te bepalen of het aspirant-lidmaatschap omgezet kan worden naar een definitief lidmaatschap van de vereniging.

Na al het harde werk dat we gezamenlijk verzet hebben, wordt er een lunch verzorgd om de werkochtend af te sluiten.

Open dag VTV Dongenseweg

BestuurNieuws

Om het 50-jarig bestaan van VTV Dongenseweg te vieren, nodigen we u graag uit voor onze open dag op 16 september om dit samen met ons te vieren. De tuinen zijn van 12.00u tot 16.00u geopend voor alle belangstellenden. Uitsluitend voor de leden van de vereniging VTV Dongenseweg is er na 16.00u een besloten bijeenkomst.

Op deze dag zijn er diverse activiteiten zoals:

  • Uitleg van de imker over bijen
  • Informatie door leden over het gebruik van groenten, kruiden, fruit en bloemen
  • Informatie over vleermuizen
  • Tomatenproeverij
  • Knoflookkweker Eemlook met een groot sortiment en adviezen

Ook de Biotuin Tilburg is er op deze dag bij, met in hun kraam diverse zaden, cadeauverpakkingen met bloemen en bijenzaden, hulpstoffen zoals Lavameel en Bentoniet, bio-potgrond, Aloë Vera planten en door sponsors beschikbaar gestelde artikelen voor kinderen. Van iedere betalende gast bij de kraam, mogen de kinderen grabbelen in de grabbelton. De gehele middag geven ze advies en uitleg, met als extra om 14.00u een presentatie over het gebruik van hulp- en meststoffen.

Zien we u 16 september tussen 12.00 en 16.00uur op de Albionstraat 73 in Tilburg?

Bekijk hier de uitnodiging.

50-jarig bestaan VTV Dongenseweg

BestuurNieuws

VTV Dongenseweg is jarig! De vereniging, opgericht op 19 mei 1967 in de Postelsehoeve, viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Bij de oprichting werd er gestart met 39 leden, waaronder nog een huidig lid vanaf het eerste uur: de heer Ben Bergmans. In de daaropvolgende jaren is het ledenaantal uitgegroeid naar 61. De laatste jaren heeft het moestuinieren zich ontdaan van zijn stoffige imago en is het weer helemaal van deze tijd! We mogen dan ook steeds vaker jonge tuinders welkom heten als lid van VTV Dongenseweg.
Lees in ons historisch archief meer over de geschiedenis van VTV Dongenseweg.

Om het 50-jarig bestaan te vieren, organiseren we op 16 september een open dag met diverse activiteiten. We nodigen u als belangstellende of betrokkene bij de vereniging graag uit hiervoor. Zien we u 16 september op de Albionstraat 73 in Tilburg?

Bekijk hier de uitnodiging.

Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

BestuurNieuws

Het bestuur nodigt u van harte uit voor de Algemene Leden Vergadering op donderdag 24november 2016.

De vergadering vindt plaats in Zaal De Goede Herder, Isidorusstraat 6, 5042 JJ Tilburg (013 – 4672871). De vergadering start om 20.00u en duurt tot 22.00u uiterlijk. De agenda, de vergaderstukken en diverse informatieve teksten zijn redes per e-mail aan u verzonden. Degen zonder e-mailadres ontvangen dezelfde bijlagen per post in de enveloppe waarin ook de uitnodiging wordt verstuurd. Het bestuur rekent op uw aanwezigheid.

Graag tot dan!

Open dag Bloemenvereniging St. Franciscus

BestuurNieuws

Op zondag 28 augustus is er een open dag bij Bloemenvereniging St. Franciscus van 11.00 tot 17.00 uur

Zij hopen u allen te ontmoeten op het tuin-complex aan de Gossecstraat in Tilburg-Noord om te genieten van de natuur zo dicht bij huis. De leden hebben weer hun best gedaan om u te laten zien hoe geweldig mooi onze hobby kan zijn. Zij staan voor u klaar met een hapje en een drankje op zondag 28 augustus van 11-17 uur.

Locatie: Gossecstraat 10 Tilburg (Einde Mozartlaan)

Bekijk hier de aankondiging

Open dag VTV Leijpark 26 juni

BestuurNieuws

Op 26 juni is er een open dag op VTV Leijpark. Het bestuur van die vereniging nodigt u van harte uit middels bijgaande uitnodiging.

Bekijk hier de uitnodiging.

Werkochtenden VTV Dongeseweg

BestuurNieuws

Voor het algemeen onderhoud aan ons tuincomplex zijn er collectieve werkochtenden georganiseerd, waarbij alle leden worden geacht op hun eigen wijze een bijdrage te leveren aan de werkzaamheden.

Wanneer en hoe laat is er een werkochtend?
Noteer deze data in uw agenda:
De eerstvolgende werkochtend is op zaterdag 13 februari. Op deze ochtend zal ons complex met zo’n 90 kruiwagens stalmest van bioboer Smulders worden verrijkt.

De overige werkochtenden van 2016:
12 maart
9 april
14 mei
11 juni
9 juli
3 augustus
10 september
8 oktober
10 december.

Start om 09.00u.
Pauze om 10.30u.
Eind werkzaamheden om 12.00u.

Bij een lidmaatschap horen rechten en plichten. Het huishoudelijk reglement is daar duidelijk over. Verplichte deelname aan de collectieve werkzaamheden wil niet zeggen dat alle leden op alle data van de werkochtenden aanwezig moeten zijn. Diverse leden hebben alternatieve taken op zich genomen en er zijn ook klusjes die buiten de werkochtenden om gedaan kunnen worden, wanneer het eventueel beter schikt. Overleg met het bestuurover alternatieven voor de werkochtendenstaat vrij en wordt op prijs gesteld.